KAYSERİ / MELİKGAZİ - Hayriye Dabanoğlu İlkokulu

TARİHÇE

Tem

Her alanda değişimlerin hızlı olduğu ve ihtiyaç duyulduğu günümüz bilgi toplumuna geçiş şartlarında, kültürüyle barışık olarak geçmişini ve bugününü analiz ederek özümseyen, aldığı dersler temelinde gelecekle ilgili hedefler koyabilen, bulunduğu her ortamda etrafına katma değer üreten, yenilikleri kültürüne adapte ederek takip eden, insan haklarına saygılı bireyler yetiştirmeyi amaç edinen Okulumuz Hayriye Dabanoğlu İlköğretim Okulu Nuh Eskiyapan'ın  kızı Ahmet Dabanoğlu'nun  eşi merhum Hayriye DABANOĞLU tarafından Yeniköy Mahallesi'nde, 1988 yılında yaptırılmıştır. 18 derslik ve 250 öğrenci  ile eğitim-öğretime bağışlanan okulumuz, artan öğrenci sayısına paralel olarak 2004 yılında 12 derslik ilave edilerek eğitim-öğretime devam etmiştir. 2012/2013 eğitim öğretim yılında ilkokula dönüşmüştür.Okulumuz 2023-2024 Eğitim Öğretim yılı itibariyle 1724 öğrenci mevcuduna ulaşmıştır.